

Τα δεδομένα που θα διαμορφώσουν τα επόμενα βήματα προς την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό εξήγησε ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εκτίμησε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν εκτόνωση του πανδημικού κύματος κοντά στο Πάσχα: “Με ένα εκατ. κρούσματα από την αρχή του έτους, 5 εκατομμύρια τριπλά εμβολιασμένους και ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων με δύο δόσεις που θα κάνουν την τρίτη δόση και όσους νοσήσουν από εδώ και πέρα, θα φτάσουμε σε ένα σημείο που γύρω στο Πάσχα το κύμα αυτό θα εκτονωθεί σημαντικά καθώς θα έχει ανοσολογική κάλυψη το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Όλα αυτά, εκτός απρόοπτου και εμφάνισης νέας μετάλλαξης”
Κάποια μέτρα, διευκρίνισε, δεν θα αρθούν τελείως, όπως η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ κατά την διάρκεια ωρών αιχμής.
Επίσης τόνισε ότι δεν θα ήταν υγειονομικά σωστό να γίνει άρση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους εκτός, είπε, αν το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης φτάσει στο 90-95% οπότε δεν θα απειλούνται από τον ιό.
Για την πλήρη άρση μέτρων σε χώρες του εξωτερικού τόνισε ότι υπάρχει τεράστια εμβολιαστική κάλυψη και μάλιστα σε ηλικίες στις οποίες είναι απαραίτητη. “Είναι σημαντικότερα τα υψηλά ποσοστά σε ηλικίες άνω των 60, που δίνει το 90% των θανάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στη χώρα μας πέθαναν 4 άνθρωποι κάτω των 60 και οι υπόλοιποι ήταν άνω”.
Τέλος ανέφερε πως η Moderna και η Pfizer δοκιμάζουν νέα επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία όπως επεσήμανε θα είναι για πολύ μεγαλύτερο διάστημα αποτελεσματικά καθώς θα έχουν προηγηθεί προηγούμενες δόσεις των εμβολίων.
Σχετικά Νέα
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.