

Σε μονάδες COVID νοσηλεύονται σχεδόν αποκλειστικά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.
«Η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού πρέπει να συνδυάζεται με την εξασφάλιση ότι δε θα έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία», ξεκαθάρισε ο καθηγητής.
Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι σε συνδυασμό με την εμβολιαστική κάλυψη των κάτοικων των νησιών των τουριστικών προορισμών και των εργαζομένων σε εστίαση – τουρισμό, σε συνδυασμό με την αυξανομένη τάση εμβολιασμού από τα νέα άτομα θα χτίσουμε σιγά το τείχος ανοσίας.
«Είναι πολύ σημαντικοί οι εμβολιασμοί από άτομα 40 με 50 ετών. Δε νοσούν βαριά αλλά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση λόγω κινητικότητας» ,σημείωσε ο πρύτανης.
Ζήτησε να κρατούμε τα χρονοδιαγράμματα για πλήρη εμβολιαστική κάλυψη σύμφωνα τα προβλεπόμενα από την Επιτροπή Εμβολιασμών. «Η Επιτροπή Εμβολιασμών υιοθέτησε τη θέση του ΕΜΑ ότι ένα άτομο που έχει υποστεί θρόμβωση με ένα εμβόλιο μπορεί να αλλάξει εμβόλιο στη δεύτερη δόση», διευκρίνισε δε για τα περιστατικά θρομβώσεων.
Πρώτα οι ηλικιωμένοι
«Αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δεν θα υπάρξει 4ο κύμα» διαβεβαίωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο Πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Έδωσε έμφαση στο να εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας για να υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι και νοσηλείες. «Αν φτάσουμε στο τείχος ανοσίας με εμβολιασμούς κυρίως στους νέους θα έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.