

«Δεν εφαρμόστηκε ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας» όπως αποκαλύπτεται από τους διαλόγους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, υποστήριξε ο πρώην διευθυντής ασφάλειας κυκλοφορίας αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Χρήστος Ρετσινάς.
Παράλληλα ο ίδιος σε συνέντευξή του, είπε ότι τρένα που ήρθαν δεν ήταν συμβατά με το σύστημα, ενώ για τον προφυλασκισμένο σταθμάρχη Λάρισας χαρακτήρισε «παραμύθια», τα όσα είπε για το κλειδί.
«Όταν κάνεις κυκλοφορία, είτε είσαι σταθμάρχης, είτε είσαι μηχανοδηγός, υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά “κανονικά και άνοδος” “αντίθετα και κάθοδος”. Κανένας δεν τις είπε. Άρα δεν εφαρμόστηκε ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χρήστος Ρετσινάς, σχολιάζοντας τους ηχογραφημένους διαλόγους το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη. Όσο για το κλίμα χαλαρότητας που διαφαίνεται σε αυτούς τους διαλόγους υπογράμμισε πως «αυτό είναι ευθύνη των εταιρειών. Ποτέ δεν υπήρχε πρωτόκολλο επικοινωνίας αλλά και να υπήρχε δεν θα το ακολουθούσαν».
«Το θέμα είναι να αυστηροποιηθούν οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας των εταιρειών» σημείωσε «όταν έχουμε τέτοιες συμπεριφορές να πηγαίνουν απευθείας στο πειθαρχικό και να απολύονται»
Σχετικά Νέα
Νονοί της νύχτας: Ο «χάρτης» δράσης στην Αττική και οι «ταρίφες»
Παρά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη το εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη από τη.
Ανατροπή αυτοκινήτου στη μικρή Περιμετρική Πατρών
Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου που δείχνουν την ανατροπή ΙΧ που σημειώθηκε την Κυριακή στη Μίνι Περιμετρική.
Φωτιά σε σκάφος σε χώρο συντήρησης στα Αμπελάκια Σαλαμίνας
Φωτιά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εκδηλώθηκε σε σκάφος στα Αμπελάκια Σαλαμίνας εντός ιδιωτικού χώρου συντήρησης.
Οριοθετημένη η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Λιβαδειά Βοιωτίας
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα λίγο μετά τις 16.30 σε δασική έκταση στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Σύμφωνα.