

Πέντε άνδρες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς: Πρόκειται για πρόσωπα που απαρτίζουν το «υπουργικό συμβούλιο πολέμου» που συγκρότησε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για να επιβλέψει την επικείμενη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ τα τελευταία χρόνια.
Το «υπουργικό συμβούλιο πολέμου», το οποίο συγκροτήθηκε αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε την πιο θανατηφόρα επίθεση που έγινε ποτέ κατά του Ισραήλ, βρίσκεται τώρα ενώπιον της κρίσιμης απόφασης πώς θα διαχειριστεί τη χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστρέψει τη Χαμάς και να βάλει τέλος στην κυριαρχία της στον παλαιστινιακό θύλακα.
Το εν λόγω συμβούλιο απαρτίζεται από τρεις άνδρες: τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Μπένι Γκαντζ και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ. Σε αυτούς προστίθενται δύο «παρατηρητές»: Ο Ρον Ντέρμερ, ο στενότερος πολιτικός σύμμαχος του Νετανιάχου και υπουργός στρατηγικών υποθέσεων, και ο Γκάντι Άιζενκοτ, σύμμαχος του Γκαντζ και πρώην αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού.
Σχετικά Νέα
Μόντι: Οι επιχειρήσεις μας κατά του Πακιστάν έχουν απλώς “παγώσει” – Η συμπεριφορά τους θα κρίνει το μέλλον
Στο πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες της Ινδίας, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστήριξε.
Τραμπ: Εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και.
Η Δανία δοκιμάζει αυτόνομα θαλάσσια drones
Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να δοκιμάσουν τέσσερα αυτόνομα θαλάσσια drones, τα οποία θα.
Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία προωθούν νομοθεσία για επαλήθευση ηλικίας κατά τη δημιουργία λογαριασμού στα social media
Η Γαλλία μαζί με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία προτίθενται να προωθήσουν.