

Το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις αναμένεται να εκπέμψει ο πρωθυπουργός στη Διάσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξη της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να σημειώσει ότι η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να τη στηρίζει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Παράλληλα, θα τονίσει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία.
Πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον, όπως αναμένεται να επισημάνει ο πρωθυπουργός, είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφέρει ότι ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δις ευρώ και αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να διασφαλιστεί ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλιστεί και η εφαρμογή των κυρώσεων.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.