ΣΥΡΙΖΑ: Ρευστά τα σενάρια για τις νέες κάλπες ανάδειξης προέδρου

Με τον Στέφανο Κασσελάκη να σηκώνει το γάντι στους αμφισβητίες και να δηλώνει έτοιμος στο τέλος της ομιλίας του κατά το 4ο Συνέδριο του κόμματος, για τη διεξαγωγή νέων εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μένει να διευκρινιστεί την Παρασκευή η ακριβής διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα.

Κυρίαρχο σενάριο είναι να εγκριθούν οι όποιες υποψηφιότητες απέναντι στον κ. Κασσελάκη από το σώμα αυτού του συνεδρίου και να οριστεί η ημέρα της εκλογής, με την πλευρά Κασσελάκη να μιλά για την 1οη Μαρτίου.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως στελέχη της άλλης πλευράς θεωρούν τις 2 εβδομάδες πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τόσο για πολιτικούς, όσο και για τεχνικούς λόγους.

Κατά τα φαινόμενα, ο κ. Κασσελάκης θα ζητήσει η όλη διαδικασία να είναι κατά το δυνατόν σύντομη και να ολοκληρωθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι το κόμμα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αφού οι ευρωεκλογές είναι σε 3 μήνες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται να παρουσιαστεί στο στρατό στις 11 Μαρτίου, άρα αν δεν γίνουν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου, τότε μεταφέρονται για τον Απρίλιο.

Ο ρόλος του Α. Τσίπρα

Καθοριστική για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε για ακόμη μια φορά η παρέμβαση του τέως προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά των έντονων κομματικών συγκρούσεων, κορυφαίο -πολιτικά- ερώτημα ήταν τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας. Όλοι ανέμεναν αν ο πρώην πρωθυπουργός θα έδινε το «παρών» στο συνέδριο του κόμματος και, κυρίως, αν είχε πρόθεση να μιλήσει στη διαδικασία. Όπως εύλογα αντιλαμβανόταν κανείς, ενδεχόμενη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα -που μέχρι πρότινος είχε τηρήσει σαφείς αποστάσεις από τα εσωκομματικά τεκταινόμενα- μπορούσε να αναδειχθεί σε καταλύτη κάθε ισορροπίας στο «ομιχλώδες» πολιτικό τοπίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπερ και εγένετο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, και λίγες ώρες πριν το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας -μέσω δήλωσής του- κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να ανανεώσει την εντολή με προσφυγή στη βάση, προειδοποιώντας ότι αλλιώς το κόμμα οδηγείται σε εκλογική αποτυχία. Μεταξύ πολλών άλλων, προεξόφλησε την εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες ευρωεκλογές, ενώ σημείωσε πως «δεν μπορώ να παραβρεθώ σε ένα τέτοιο συνέδριο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα