

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και τζιχαντιστών σε διάστημα δύο ημερών στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η επαρχία Ιντλίμπ, όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι αντικείμενο μιας συμφωνίας που συνήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018 μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας με στόχο τη δημιουργία μιας «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρεία επιχείρηση της Δαμασκού.
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και η συμφωνία δεν εφαρμόστηκε ποτέ πλήρως.
Στο νοτιοδυτικό τμήμα της ανταρτοκρατούμενης περιοχής έχουν σκοτωθεί από την Τρίτη σε βίαιες συγκρούσεις και επιδρομές 75 τζιχαντιστές και αντάρτες, καθώς και 29 Σύροι στρατιώτες. Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται οι 14 τζιχαντιστές και αντάρτες, όπως και οι 19 Σύροι στρατιώτες που σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.
«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, εξηγώντας ότι επίκεντρο των συγκρούσεων είναι το χωριό Ταλ Μέλεχ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα που συνορεύει με την Ιντλίμπ.
Σχετικά Νέα
Διεθνής Αμνηστία: Υπόσχεται να εντείνει τις προσπάθειες για να αποκαλύψει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία
Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε σήμερα πως η απόφαση των ρωσικών αρχών να την κηρύξουν.
Εκλογές στην Πολωνία: Ο φιλοευρωπαίος Τρασκόφσκι αναδείχθηκε με μικρή διαφορά νικητής στον πρώτο γύρο
Ο φιλοευρωπαίος δήμαρχος της Βαρσοβίας Ράφαλ Τρασκόφσκι κέρδισε με μικρή διαφορά τον πρώτο γύρο.
ΟΗΕ: Εννέα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στη Γάζα – “Σταγόνα στον ωκεανό”
Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Τομ Φλέτσερ δήλωσε ότι εννέα φορτηγά με.
Xiaomi: Επενδύει $7 δισ. σε μικροτσίπ δικής της παραγωγής
Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi θα επενδύσει πάνω από 50 δισεκατομμύρια γιουάν (6,9 δισεκατομμύρια.