Συνέντευξη Τύπου «Επιτροπής Αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις»

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι η «Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις» στα Γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα.

Οπως τονίζουν οι διοργανωτές, η Επιτροπή, η οποία είναι ανοιχτή, έχει σκοπό την υπεράσπιση όσων αντιμετωπίζουν διώξεις και τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα με πρόσχημα την πανδημία, γιατί συμμετείχαν ή προσπάθησαν να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείο στις 17/11, στην απεργία της 26/11, στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου στις 6/12 ή σε άλλες συλλογικές δράσεις. «Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης ήταν το χτύπημα με αστυνομική βία, καταστολή, εκατοντάδες προσαγωγές, η άσκηση ποινικών διώξεων και η οικονομική εξόντωση μέσω της επιβολής αυθαίρετων προστίμων», αναφέρεται στην πρόσκληση των διοργανωτών της συνέντευξης Τύπου.

Στη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παρουσιαστούν στοιχεία για αυτές τις διώξεις και τη δράση της αστυνομίας. Αλλά και οι πολύμορφες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί με την καμπάνια για τη συλλογική υπεράσπιση όσων διώκονται για τους αγώνες, «κόντρα στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης που θέλει ανενόχλητη με το λαό φοβισμένο να εφαρμόσει την αντεργατική πολιτική της και να μεθοδεύσει αντιδημοκρατικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς». Ακόμα, οι αντίστοιχες πανελλαδικές πρωτοβουλίες για την έκφραση της αλληλεγγύης σε όσους έχουν υποστεί ποινικές διώξεις και πρόστιμα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στη συνέντευξη και διαδικτυακά μέσα είτε από την εφαρμογή zoom με το ID : 988 1019 0081, είτε αν δεν έχεουν την εφαρμογή, πατώντας απλώς το σύνδεσμο https://meet.jit.si/mazistonagonasynenteuxi1201

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα