Συνελήφθη φαρμακοποιός που εξέδιδε «μαϊμού» πιστοποιητικά rapid test

Σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου προχώρησαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. στο Σουφλί Έβρου για ψεύτικα πιστοποιητικά rapid test.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας φαρμακοποιός που τα εξέδιδε αλλά και αστυνομικοί, στρατιωτικοί και ιδιώτες που είχαν λάβει τα πιστοποιητικά των rapid test χωρίς να έχουν υποβληθεί σε αυτά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο φαρμακοποιός, είναι για ψευδείς καταχωρήσεις πιστοποιητικών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, πέρασαν χειροπέδες σε έναν αστυνομικό, δύο στρατιωτικούς και έξι ιδιώτες καθώς είχαν λάβει πιστοποιητικά rapid test χωρίς να υποβληθούν σε αυτά και στον φαρμακοποιό που είχε στήσει τη «φάμπρικα».

Παράλληλα, κατηγορούνται ακόμα 11 άτομα (ένας αστυνομικός, τρεις στρατιωτικοί και επτά ιδιώτες) καθώς έλαβαν και αυτοί πλαστά πιστοποιητικά χωρίς όμως η εμπλοκή τους να είναι στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα ημέρες όταν υπήρξαν καταγγελίες για τη δράση του φαρμακοποιού και έτσι στις 18 και 19 Νοεμβρίου για 48 ώρες το φαρμακείο του τέθηκε σε φυσική παρακολούθηση από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, από το σύστημα ΗΔΙΚΑ, εστάλησαν όλα τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά που είχε εκδώσει το συγκεκριμένο φαρμακείο για rapid test. Όπως διαπιστώθηκε, πολλά άτομα που φέρεται να υπεβλήθησαν σε rapid test δεν είχαν καν πατήσει το πόδι τους στο φαρμακείο.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα