

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) “Θρακική Συνεργασία – 22” (Thracian Cooperation – 22) που διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων του Στρατού Ξηράς.
Συγκεκριμένα στην άσκηση – επιπέδου τακτικού συγκροτήματος επιλαρχίας μέσων αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ) – συμμετείχαν η 3η Ίλη [C- (Charlie) Company] του 1-16 Τάγματος Πεζικού [Infantry Battalion (IN BN)] και η 1η Μεραρχία Πεζικού (1st Infantry Division) των ΗΠΑ και τμήματα και μέσα της ΧXV Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας “2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος”, της 29ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας Πεζικού “Πόγραδετς”, της XXI τεθωρακισμένης ταξιαρχίας “Ταξιαρχία Ιππικού – Πίνδος” και της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού “Κιλκίς-Λαχανά”.
Η εν λόγω άσκηση περιέλαβε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων καθώς και σε τυποποιημένες τεχνικές μάχης.
Σήμερα διεξήχθη η τελική φάση της την οποία παρακολούθησαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-ΟHQ “Αχιλλέας” αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, ο υποδιοικητής της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (Deputy Commander USAREUR- AF) Major General Joe Jarrard, ο ακόλουθος ‘Αμυνας της Αιγύπτου Colonel Ayman Alian καθώς και παρατηρητές από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι παρευρισκόμενείχαν διαπίστωσαν την άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το εξαίρετο κλίμα συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού των δύο χωρών.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.