Συνεχίζονται οι θερμοκρασίες-ρεκόρ στη βορειοδυτική Ευρώπη

Το ένα μετά το άλλο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας καταρρίπτουν οι ευρωπαϊκές πόλεις αυτή την εβδομάδα, σε ένα ακόμη κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Στη Γερμανία, ο υδράργυρος έφτασε χθες στους 42,6 βαθμούς Κελσίου στο δυτικό τμήμα της χώρας. Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Λίνγκεν στην Κάτω Σαξονία καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 40,5°C που καταγράφηκε χθες στο Γκάιλενκιρχεν, επίσης στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία (DWD).

Στην Ολλανδία, η θερμοκρασία έφθασε τους 41,7 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που χρονολογείτο από το 1944, με 38,6°C. Είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην χώρα, όπου ο υδράργυρος δεν έχει ξεπεράσει ποτέ του 40°C.

Το Παρίσι κατέρριψε επίσης εχθές το ιστορικό 70ετές ρεκόρ ζέστης, με θερμοκρασία 41°C, σύμφωνα με το Météo-France. Από την έναρξη των καταγραφών της θερμοκρασίας το 1873, η γαλλική πρωτεύουσα δεν είχε περάσει το όριο των 40°C παρά μία και μοναδική φορά, στις 28 Ιουλίου 1947, με 40,4°C.

Στο υψηλότερο επίπεδο για τον μήνα Ιούλιο ανήλθε χθες ο υδράργυρος και στη Βρετανία, φθάνοντας στους 36,9 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Χίθροου, στο Λονδίνο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου, των 36,7 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας (Met Office).

Στο Βέλγιο, τα θερμόμετρα έδειξαν 40,6 βαθμούς Κελσίου το απόγευμα της Πέμπτης, στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό τμήμα, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα, έγινε γνωστό από τον Ντάβιντ Ντεχενάου, τον επικεφαλής μετεωρολόγο της μετεωρολογικής υπηρεσίας IRM.

«Νέο εθνικό ρεκόρ στο Βέλγιο: 40,6 βαθμοί στο Κλάιν Μπρόγκελ τώρα και δεν έχει τίποτα τελειώσει ακόμα! Απίστευτο!» έγραψε σε tweet ο μετεωρολόγος λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα.

 

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα