Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ινδίας

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οι κ. Μητσοτάκης και Μόντι επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και σημείωσαν ότι εκπροσωπούν -αντίστοιχα- την πιο παλιά και την πιο μεγάλη (σε πληθυσμό) Δημοκρατία στον κόσμο.

Ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας δεν διαταράχθηκαν ποτέ στο πέρασμα των αιώνων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη παρουσία της Ινδίας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Ινδό Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Μόντι αποδέχτηκε την πρόσκληση και ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα η επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με έμφαση στο εμπόριο και τον τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση μετατέθηκε από Πέμπτη σε Παρασκευή, καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης δεν επέτρεψαν στον Πρωθυπουργό της Ινδίας να είναι παρών στο ραντεβού της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα