

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα στο Λονδίνο συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο περιθώριο της συνόδου ηγετών που πραγματοποιείται στην Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η συνάντηση έδωσε την δυνατότητα να τονισθεί και πάλι η στήριξη της Ιταλίας προς την Ουκρανία και τον λαό της και η δέσμευση, μαζί με τους ευρωπαίους και δυτικούς εταίρους, και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για οικοδόμηση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, η οποία να εξασφαλίζει ένα μέλλον κυριαρχίας, ασφάλειας και ελευθερίας στην Ουκρανία».
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την πλευρά του, δήλωσε την Κυριακή ότι συναντήθηκε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι για να συζητήσουν ένα κοινό σχέδιο δράσης για τον τερματισμό του πολέμου.
«Είχα μια παραγωγική συνάντηση με την Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας @GiorgiaMeloni για να αναπτύξουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης για τον τερματισμό του πολέμου με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Ουκρανός πρόεδρος και προσθέτει:
«Ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση και τη γρήγορη επιστροφή του πολέμου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ενότητα γύρω από την Ουκρανία και να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας μας σε συνεργασία με τους συμμάχους μας – τις χώρες της Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη που να υποστηρίζεται από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας.Είμαι ευγνώμων στην Ιταλία για τη συνεχή υποστήριξή της και τη συνεργασία της για την προσέγγιση της ειρήνης στην Ουκρανία.»
Σχετικά Νέα
Αναβολή του ταξιδιού Νετανιάχου στο Αζερμπαϊτζάν «λόγω της άρνησης της Τουρκίας» για χρήση του εναέριου χώρου της
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.
-
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Οι πραγματικότητες είναι ότι υπάρχει μια παράνομη κατοχή στην Κύπρο εδώ και 50 χρόνια»,.
Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πακιστάν στον ΟΗΕ: «Αν η Ινδία προβεί σε επιθετικές ενέργειες, θα ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας στην αυτοάμυνα»
Για την κλιμάκωση της έντασης των σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας μετά την επίθεση.
Γαλλία: Απόπειρα κλοπής ρολογιού μέλους της καταριανής βασιλικής οικογένειας αξίας 600.000 ευρώ στις Κάννες
Πολλά άτομα συνελήφθησαν χθες στις Κάννες, στη νοτιοανατολική Γαλλία, για απόπειρα κλοπής ενός πολυτελούς.