Συμμορία με νήπιο σε παιδικό καροτσάκι «ρήμαζε» καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο, Μάνδρα

Συμμορία που έκλεβε εμπορεύματα από καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο και Μάνδρα, εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι κακοποιοί έμπαιναν στα μαγαζιά – στόχους με νήπιο μέσα σε παιδικό καροτσάκι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συμμορία που προχωρούσε συστηματικά σε κλοπές εμπορευμάτων από καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο και Μάνδρα, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης (07.02.2024) στην περιοχή της Μάνδρας, ένα 25χρονο και μία 19χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή».

Στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών παιχνιδομηχανών και εργαλείων από καταστήματα στις παραπάνω περιοχές, έπειτα από έρευνα, πιστοποιήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που συστάθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 2023 με διαρκή μεθοδική δράση.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, πήγαιναν κατά τις ώρες λειτουργίας στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και προσποιούνταν τους πελάτες. Συνόδευαν πάντα σε παιδικό καροτσάκι ανήλικο νήπιο, προκειμένου να μην κινούν υποψίες στο προσωπικό ασφαλείας και ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη διαρρύθμιση των εμπορικών καταστημάτων.

Αφού προσέγγιζαν τους χώρους που υπήρχαν τα εργαλεία και οι παιχνιδομηχανές, ένας εκ των δύο τοποθετούσε τα κλοπιμαία στο καλάθι αγοράς και περιπλανιόταν στους χώρους.

Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, είτε έκλεβαν το περιεχόμενο και το έκρυβαν στο παιδικό καροτσάκι στην περίπτωση των εργαλείων, είτε διέφευγαν από βοηθητικές εξόδους, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας.

Στις περιπτώσεις των παιχνιδομηχανών που έφεραν σύστημα ασφαλείας με ηχητική ειδοποίηση, προκαλούσαν βραχυκύκλωμα στο σύστημα, εκμεταλλευόμενοι τον εξοπλισμό του καταστήματος.

Βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους, απασχολώντας ο ένας εκ των δύο το προσωπικό, ώστε να διαφύγει ο άλλος με το καροτσάκι με τα κλοπιμαία.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών 21 εργαλείων και 3 παιχνιδομηχανών σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών.

Σε έρευνα στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3 παιχνιδομηχανές,

-Ηλεκτρονικές συσκευές,

-Σετ τρυπανιών,

-Το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο,

-Ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη των κλοπών και

-Το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα