Συλλήψεις στη Ζιμπάμπουε για παραβιάσεις μέτρων κατά της πανδημίας

Περισσότεροι από 105.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη Ζιμπάμπουε από τον Μάρτιο για παραβίαση των μέτρων περιορισμού του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 1.000 συνελήφθησαν μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες για «άσκοπες μετακινήσεις» ή για μη χρήση μάσκας.

Στην αφρικανική χώρα έχουν καταγραφεί περίπου 1.500 κρούσματα του Sars-Cov 2 και τελευταία χαλάρωσαν κάπως τα περιοριστικά μέτρα.

Κάποιοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό προκειμένου να στοχοποιήσει την αντιπολίτευση και να συλλάβει ακτιβιστές, κάτι που η ίδια αρνείται.

Η αντιπολίτευση και ομάδες πολιτών κινητοποιούνται για πανεθνικές διαμαρτυρίες στις 31 Ιουλίου με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Έμερσον Μανανγκάγκουα.

Σε αυτή τη φάση όσοι επιστρέφουν στη Ζιμπάμπουε από το εξωτερικό πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με την αστυνομία συνολικά 276 άνθρωποι έχουν φύγει από κέντρα καραντίνας πριν από τη συμπλήρωση των τριών εβδομάδων, μεταξύ αυτών και κάποιοι θετικοί στον ιό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα