

Περισσότεροι από 105.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη Ζιμπάμπουε από τον Μάρτιο για παραβίαση των μέτρων περιορισμού του νέου κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 1.000 συνελήφθησαν μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες για «άσκοπες μετακινήσεις» ή για μη χρήση μάσκας.
Στην αφρικανική χώρα έχουν καταγραφεί περίπου 1.500 κρούσματα του Sars-Cov 2 και τελευταία χαλάρωσαν κάπως τα περιοριστικά μέτρα.
Κάποιοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό προκειμένου να στοχοποιήσει την αντιπολίτευση και να συλλάβει ακτιβιστές, κάτι που η ίδια αρνείται.
Η αντιπολίτευση και ομάδες πολιτών κινητοποιούνται για πανεθνικές διαμαρτυρίες στις 31 Ιουλίου με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Έμερσον Μανανγκάγκουα.
Σε αυτή τη φάση όσοι επιστρέφουν στη Ζιμπάμπουε από το εξωτερικό πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με την αστυνομία συνολικά 276 άνθρωποι έχουν φύγει από κέντρα καραντίνας πριν από τη συμπλήρωση των τριών εβδομάδων, μεταξύ αυτών και κάποιοι θετικοί στον ιό.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.