

Στη Βουλή και στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν για το θέμα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους που πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει την κατάσταση χωρίς ωραιοποιήσεις.
Θα τονίσει πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας η κυβέρνηση κάνει ότι περνά απ το χέρι της για να στηρίξει την κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους.
Θα επαναλάβει ότι η διεθνής κρίση φταίει για την ακρίβεια. Στο πλαίσιο αυτό θα αναφερθεί και στα βασικά μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για να μετριαστούν οι συνέπειες της εισαγόμενης κρίσης.
Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας ότι δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλογίσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την πολιτική επιλογή να μην παρεμβαίνει συστηματικά εδώ και πάρα πολλούς μήνες στην αγορά.
Έτσι να συντηρεί το καθεστώς των συνεχών ανατιμήσεων που προσδίδουν κέρδη στους παρόχους ενέργειας και σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Αντίστοιχα αναμένεται να επισημάνει ότι η διατήρηση της υψηλής έμμεσης φορολογίας προσθέτει έσοδα και στα κρατικά ταμεία, τα οποία προέρχονται από τους πολίτες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν.
Θα καλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν «προτίθεται η Κυβέρνηση να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας;».
Οι πολιτικές Μητσοτάκη οδηγούν στο οι πλούσιοι να γίνονται οι πλούσιοι, πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι, αναμένεται να επισημάνει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσης να επαναφέρει την πρότασή του για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Δίνει 10 εκατ. ευρώ για την επισκευή θωράκισης του πυρηνικό σταθμού Τσερνομπίλ
Η Γαλλία θα συνεισφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή της θωράκισης στον πυρηνικό.
«Θολές» οι λεπτομέρειες των συνομιλιών για το ουκρανικό στην Κωνσταντινούπολη
Η παγκόσμια κοινότητα κρατά την ανάσα της ενόψει των αυριανών συνομιλιών για τον τερματισμό.
Δέκα παρεμβάσεις στο ΕΣΥ προς όφελος του πολίτη το επόμενο διάστημα
Το ΕΣΥ βρίσκεται σε τροχιά μεταρρύθμισης. Παρεμβάσεις δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας για την περαιτέρω.
Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η κυβέρνηση Μπαϊρού – Το σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης, τα εσωκομματικά προβλήματα και η πιθανή εκδίκηση της Λεπέν
Χωρίς τέλος μοιάζει η πολιτική δίνη στην οποία έχει περιέλθει η Γαλλία από πέρυσι.