Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα – Επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενων

Άνθρωποι αγνοούνται ύστερα από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων κοντά στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ της Βόρειας Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα.

Ένα από τα πλοία πιστεύεται ότι βυθίστηκε μετά το ατύχημα, το οποίο συνέβη νωρίς το πρωί της Τρίτης περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Χέλγκολαντ, αναφέρει η ΕΡΤ.

Τα πλοία Polesie και Verity συγκρούστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, προκαλώντας πιθανότατα τη βύθιση του Verity, ανέφερε η κεντρική διοίκηση σε ανακοίνωσή της. Ένα άτομο διασώθηκε από το νερό και λαμβάνει ιατρική περίθαλψη, ενώ αρκετοί άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, προστίθεται.

Η επιχείρηση διάσωσης περιλαμβάνει ένα καταδρομικό διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο, μεταξύ άλλων σκαφών.

Το Polesie, το οποίο μετέφερε 22 επιβάτες, εξακολουθεί να βρίσκεται στο νερό, σύμφωνα με τις αρχές. Το Verity κατευθυνόταν από τη Βρέμη προς την αγγλική πόλη Immingham. Το Polesie έπλεε από το Αμβούργο προς τη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα