Σύγχυση σήμερα στις ευρωαγορές

Σε σύγχυση βρίσκονται οι ευρωαγορές, που χθες έκλεισαν με απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, εν μέσω νέων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.

Από την έναρξη των συνεδριάσεων σημειώνονται εναλλαγές προσήμων, με τον DAX στη Φρανκφούρτη τώρα να υποχωρεί 0,10% στις 11.336,98 μονάδες, τον CAC στο Παρίσι να είναι σχεδόν αμετάβλητος (-0,02%) στις 5.258,52 μονάδες, όπως και ο FTSE στο Λονδίνο (-0,01%) στις 7.178,2 μονάδες. Ο δείκτης των μετοχών της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50 καταγράφει απώλειες 0,09% στις 3.297,35 μονάδες.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία επέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες μετά από απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ στο αρνητικό αυτό κλίμα συνέβαλαν και οι ανακοινώσεις που είχε κάνει Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις εξελίεξις γύρω από το Brexit. Το βράδυ της Δευτέρα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ενέκριναν τροπολογία η οποία τους επιτρέπει να επηρεάσουν τη διαδικασία του Brexit, καταφέρνοντας νέο ταπεινωτικό πλήγμα στην κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η τροπολογία, που εγκρίθηκε με 329 ψήφους υπέρ έναντι 302 κατά, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του κοινοβουλίου να οργανώσουν αύριο Τετάρτη σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών για τη μορφή που θα πάρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά Νέα