Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε μέρος της σύγκρουσης

Το ΝΑΤΟ «δεν είναι και δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Δεν έχουμε κανένα σχέδιο να στείλουμε στρατεύματα μάχης του ΝΑΤΟ μέσα στην Ουκρανία, δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα για κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Στόλτενμπεργκ.

Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεργκ είχε πει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ένα πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους περίπου 60 δισ. δολαρίων έχει μπλοκαριστεί στο Κογκρέσο, χρειάζονται τους συμμάχους τους περισσότερο από ποτέ, καθώς η σύγκρουση που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διανύει τον τρίτο χρόνο της.

«Η Ευρώπη χρειάζεται τη Βόρεια Αμερική για την ασφάλειά της», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην τελετή για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ.

«Ταυτόχρονα, η Βόρεια Αμερική χρειάζεται επίσης την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι παρέχουν στρατούς παγκόσμιας κλάσης, τεράστια δίκτυα πληροφοριών και μοναδική διπλωματική επιρροή, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη της Αμερικής», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, οι υπουργοί του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να αρχίσουν να σχεδιάζουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία για να τη βοηθήσουν να πολεμήσει τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα