Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Στέφανος Κασιμάτης

Πειθαρχικά ελεγκτέος ο δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης που αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Αφορμή το απάνθρωπο- άηθες σχόλιο του για τη Φώφη Γεννηματά με αφορμή την εκλογή διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε για απολογία από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η κλήση είναι αυτεπάγγελτη.

«Ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας», αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του Πειθαρχικού, Γιάννης Αποστολόπουλος. «Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου»

Ο γνωστός αρθρογράφος φαίνεται να μην κατάλαβε το λάθος του και στη σημερινή του στήλη αναφέρει: «Ειλικρινά λυπούμαι για τον θόρυβο που προκάλεσε μία φράση στο σημείωμα του περασμένου Σαββάτου, διότι η επίμαχη φράση δεν είχε κατ’ ουδένα τρόπο σκοπό να θίξει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι προφανές ότι μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω».

Το σημερινό του κείμενο στα Νέα
Στη ουσία, με διάφορα μισόλογα ο Στέφανος Κασιμάτης όχι μόνο δεν παραδέχεται το σφάλμα του αλλά προσπαθεί να δικαιολογήσει λέγοντας πως ήταν «μία ακραία διατύπωση προκάλεσε ερμηνείες, που δεν απηχούσαν το περιεχόμενο όσων ήθελα να εκφράσω».

Υπενθυμίζεται ότι στο φύλλο του Σαββάτου, ο κ. Κασιμάτης, ο οποίος είχε απολυθεί από την Καθημερινή μετά τα άθλια σχόλια για τον Γιώργο Κατρούγκαλο, έγραφε: «Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα