Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφοι για το σπάσιμο της απεργίας

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφους προκειμένου να απολογηθούν για το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού και το σπάσιμο της χθεσινής απεργίας.

Ειδικότερα πρόκειται για τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ Βασίλη Παπαδρόσο και τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη.

Παράλληλα ζητεί τη διερεύνηση τυχόν άλλων υπευθύνων προκειμένου να λογοδοτήσουν στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ δεν είχε δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί ενώ από την απεργία εξαιρούνταν μόνο οι συνάδελφοι που κάλυψαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν «ζωντανά».

Οι πρακτικές αυτές, σημειώνεται στην ανακοίνωση όσον αφορά το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού από τον ΣΚΑΪ, «είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα».

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΑ συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα