Στο κρατητήριο του «Ελ. Βενιζέλος» Ουκρανοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση

Προσωρινά κρατούμενοι είναι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 17 Ουκρανοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, που αγνοώντας την απαγόρευση που είναι σε ισχύ ταξίδεψαν στην Ελλάδα.

Οι Ουκρανοί έφτασαν με δύο πτήσεις Ryanair και Wizz Air το απόγευμα του Σαββάτου και η παράβλεψη της ταξιδιωτικής οδηγίας σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στην ΕΕ σε πολίτες τρίτων χωρών, πέραν εκείνων που συμπεριλήφθηκαν στην «πράσινη» λίστα, διαπιστώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κατά την άφιξή τους στην Αθήνα οι τόνοι ανέβηκαν καθώς κλήθηκαν να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο συναινούν να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους. Εκείνοι αρνήθηκαν και έτσι διατάχθηκε η κράτησή τους.

Σημειώνεται ότι επιβάτες επικοινώνησαν με τον Ουκρανό πρόξενο, ο οποίος τους πληροφόρησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τις ίδιες πτήσεις, με τις οποίες έφτασαν στην Αθήνα, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, 7 Ιουλίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ουκρανοί είναι υπό κράτηση και διαμαρτύρονται κάνοντας λόγο για κακές συνθήκες στα κελιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα