Στήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος

Εργάτες του δήμου Αθηναίων με μηχανήματα τοποθετούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα τεράστιο φυσικό έλατο, στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα και το προετοιμάζουν για την φωταγώγησή του που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στήθηκε το πρωί της Τρίτης το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει γιορτινή λάμψη στο κέντρο της Αθήνας, παρά τους περιορισμούς λόγω του lockdown.

Το έλατο τοποθετήθηκε στη μεταλλική βάση του στην πλατεία, και θα είναι έτοιμο έως το τέλος της εβδομάδας με τα στολίδια και τη φωταγώγησή του. Παράλληλά, και η ίδια η ιστορική πλατεία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της, ωστόσο οι κεντρικές λεωφόροι (Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, κλπ) έχουν στολιστεί ήδη.

Σημειώνεται ότι το βάρος του έλατου, που προέρχεται από το Καρπενήσι, μαζί με τα τσιμεντένια αντίβαρα θα φτάσει τους 30 τόνους, ενώ το ύψος του υπολογίζεται σε 15 μέτρα.

«Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα» έγραψε στη λεζάντα φωτογραφίας που ανέβασε το βράδυ τη Δευτέρας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Instagram., στην οποία εικονίζεται φωτογραφημένος μαζί με υπάλληλους του δήμου και φόντο τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει δεσμευτεί ότι φέτος θα στολιστούν όχι μόνο οι κεντρικοί δρόμοι των Αθηνών, αλλά και άλλες περιοχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα