

Η ενίσχυση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με τα 18 γαλλικά αεροσκάφη Rafale θα τεθεί προς επικύρωση στη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου.
Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για την προμήθεια από τη Γαλλία 12 ελαφρώς μεταχειρισμένων και 6 καινούρων Rafale, τα 4 εκ των οποίων θα είναι διθέσια.Το συνολικό κόστος αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο Rafale θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2021, με την καθυστέρηση να οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα ζήτησε όλα τα αεροσκάφη να είναι αναβαθμισμένα στο τελευταίο επίπεδο που βρίσκεται η γαλλική αεροπορία.
Στη συμφωνία περιλαμβάνονται και τα όπλα που φέρουν τα αεροπλάνα. Έτσι, σε πρώτη φάση η Ελλάδα θα αγοράσει μαζί με τα Rafale πυραύλους Meteor και θα επαναπιστοποιήσει του πυραύλους Mica, Scalp κι Exocet που ήδη διαθέτει.
Σχετικά Νέα
Σοφία Ζαχαράκη από την Κύπρο: Συμπόρευση και στα θέματα της Παιδείας
Την βαθιά και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου επιβεβαίωσε η διήμερη επίσκεψη της.
Ν. Ανδρουλάκης: Στην κοινωνία θα κερδίσουμε τον δήθεν “μονόδρομο” που θέλουν να οικοδομήσουν τα συμφέροντα υπέρ του κ. Μητσοτάκη
Από το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, ο Πρόεδρος του.
Π. Μαρινάκης: Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι στη ΔΕΘ θα δούμε μειώσεις φόρων
«Ο στόχος μας είναι κάθε μέρα ο σιδηρόδρομος, όπως και το σύνολο των μέσων.
Νέα Δημοκρατία: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να διχάσει άλλο τον ελληνικό λαό για μια υπόθεση που μας πληγώνει όλους
«Το προηγούμενο διάστημα παρακολουθήσαμε το διαγκωνισμό δήθεν πραγματογνωμόνων οι οποίοι, έχοντας διάφορα κόμματα να.