Στην απεργία για το ασφαλιστικό συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου που εξήγγειλαν τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση θα συμμετάσχουν οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμία θέση η ΠΝΟ

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ καλεί τα μέλη της  να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνεται από τα σωματεία στις 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι λιμενεργάτες σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Συνάδελφοι, οφείλουμε να αντιδράσουμε σε αυτό το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά οφείλουμε να αντιδράσουμε και για τα ειδικά κλαδικά μας ζητήματα. Η υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των θέσεων και των συνθηκών εργασίας είναι επίσης κεφαλαιώδη ζητήματα που δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και συνεχώς αμφισβητούνται στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Η μείωση του λιμενεργατικού προσωπικού είναι μια πραγματικότητα και θα αντιμετωπιστεί μόνο με νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού. Η διαχείριση όλων των φορτοεκφορτωτικών δραστηριοτήτων πρέπει να παραμείνει στον ΟΛΠ και είναι για εμάς προτεραιότητα και η αναγκαία συνθήκη τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού όσο και για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και σχέσεων εργασίας που καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων».

Σχετικά Νέα