Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στην ανακρίτρια έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, τέσσερις μέρες μετά την σύλληψή του, προκειμένου να αιτηθεί νέα προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, πέρασε το ανακριτικό κατώφλι το μεσημέρι, συνοδευόμενος από το συνήγορο του Αλέξη Κούγια.

Ο υπερασπιστής του, έχει αναφερθεί στους ισχυρισμούς του εντολέα του, επισημαίνοντας ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες, καθώς και ότι μπορεί να γνώριζε τα πρόσωπα που κατονόμασαν τον σκηνοθέτη ως βιαστή τους, αλλά δεν είχε καμία απολύτως σχέση μαζί τους. Άλλωστε, ο Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις να στραφεί ουσιαστικά κατά των θυμάτων, λέγοντας ότι πρόκειται για “χοντροκομμένα ψέμματα και αναξιόπιστες προσωπικότητες”, αλλά και πως πίσω από τις κατηγορίες υπάρχουν πολιτικά κίνητρα.
Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική λειτουργός αναμένεται να εξετάσει το Δημήτρη Λιγνάδη για όσα περιγράφονται σε δύο μηνύσεις, αλλά και με βάση τις δύο σημαντικότερες μαρτυρικές καταθέσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Πρόκειται και εκείνη της 40χρονης γυναίκας, που φέρεται να μίλησε ακόμη και για απειλές κατά της ζωής της, αλλά και η κατάθεση ενός άνδρα που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του 25χρονου μηνυτή, που κατοικεί στη Σουηδία.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο κατηγορούμενος “με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση” και εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, καλλιέργησε “κλίμα εμπιστοσύνης” με τα θύματα του τα οποία βρίσκονταν σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης φέρεται είτε να ασκούσε βία σε βάρος των θυμάτων είτε να τα οδηγούσε σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας, προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα