Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας οδηγήθηκε πριν από λίγο το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 45χρονο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημά του για αναβολή.

Τι υποστήριξε στην απολογία του το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποίηθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι.»

Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε. «Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά.

Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα