Στα 1.710 μέτρα βάθος έφθασε η γεώτρηση του Γιαβούζ στην Καρπασία

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ανακοίνωσε χθες ότι στα ανοιχτά της Καρπασίας, η γεώτρηση του «Γιαβούζ» έχει φτάσει στα 1.710 μέτρα βάθος.

Το σημείο επισκέφθηκε με τον «πρωθυπουργό» των Κατεχομένων Ερσίν Τατάρ και τον «υπουργό» Ενέργειας Χασάν Τατσόι.

«Όπως γνωρίζετε το Γιαβούζ που είναι το τελευταίο γεωτρύπανο που εντάχθηκε στο νηολόγιο μας συνεχίζει τη γεώτρηση του στο Καρπάζ 1. Το πρόγραμμά του εδώ θα είναι περίπου 2,5 μήνες. Μέχρι σήμερα έχουμε φτάσει στα 1710 μέτρα βάθος. Ελπίζουμε πρώτα ο Αλλάχ όταν φτάσουμε στον στόχο να φτάσουμε και στο φυσικό αέριο. Το σλόγκαν μας είναι ‘Εάν υπάρχει, θα το βρούμε’» τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος υπουργός Φατίχ Ντονμέζ .

Σημειώνοντας, ότι «το Γιαβούζ του οποίου αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο κατάστρωμα του, είναι ένα από τα 15-16 πλοία του κόσμου που χρησιμοποιείτε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας γιαυτό τον σκοπό […] . Η κρατική εταιρεία πετρελαίου έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία γι αυτού τους είδους τις γεωτρήσεις. Πρώτα ο Αλλάχ σύντομα το προσωπικό που βλέπουμε εδώ μέσα θα είναι μόνο Τούρκοι πολίτες» είπε .

Ενώ είπε ακόμη πως η Τουρκία θα στείλει στα Κατεχόμενα άλλο ένα ερευνητικό πλοίο εντός του Αυγούστου κι έτσι στην Κύπρο θα υπάρχουν δύο γεωτρύπανα και δύο σεισμικά πλοία της Τουρκίας.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Εντογάν, λέγοντας ότι οι γεωτρήσεις είναι εθνική υπόθεση.

 

 

Σχετικά Νέα