

Η Σρι Λάνκα, που έχει βυθιστεί σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λίγες ώρες μετά τη φυγή του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε.
“Αφού ο πρόεδρος εγκατέλειψε τη χώρα, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στη χώρα”, δήλωσε ο Ντινούκ Κολομπάζ εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.
Η αστυνομία ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας επ’ αόριστον στη δυτική επαρχία, αυτή που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα Κολόμπο, με στόχο να περιοριστούν οι διαδηλώσεις.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού, με τις δυνάμεις της τάξης να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων σε μια προσπάθεια να τους εμποδίσουν να εισβάλουν σε αυτό.
“Γίνονται διαδηλώσεις μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Κολόμπο και χρειαζόμαστε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ελέγξουμε την κατάσταση”, εξήγησε αξιωματούχος της αστυνομίας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει εντολή να καταστέλλει τις διαδηλώσεις που εμποδίζουν τη λειτουργία του κράτους.
Ο Ρατζαπάξα διέφυγε σήμερα στις Μαλδίβες, αφού πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του το Σάββατο αναγκάζοντάς τον να την εγκαταλείψει, και αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την παραίτησή του.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.