Σπ. Δανέλλης: Να υπάρχουν σαφείς διακρίσεις για το διακύβευμα κάθε εκλογικής αναμέτρησης

«Για τη θεσμική ορθότητα θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς διακρίσεις, όταν έχουμε εκλογές, σε σχέση με το περιεχόμενο και το πραγματικό διακύβευμα της εκάστοτε εκλογικής αναμέτρησης», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» Σπύρος Δανέλλης, στο Πρακτορείο 104,9 FM για τα διλήμματα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.

«Το διακύβευμα στις ευρωεκλογές είναι η Ευρώπη, στις τοπικές εκλογές είναι οι τοπικές πραγματικότητες και οι τοπικές προτάσεις και στις εθνικές εκλογές βεβαίως είναι το συγκεκριμένο διακύβευμα των εθνικών εκλογών. Και επιτέλους θα πρέπει να υιοθετηθεί η λογική και η πρακτική ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η συνταγματική αναθεώρηση, έτσι όπως συναποφασίσαμε, δηλαδή το πολιτικό σύστημα νομίζω ότι πρέπει να αποδεχτεί την ορθότητα της ολοκλήρωσης των τετραετών κοινοβουλευτικών κύκλων», επισήμανε ο κ.Δανέλλης.

«Από εκεί και πέρα», διευκρίνισε, «αν υπάρχει μια δυσαρμονία κραυγαλέα σε μια νωπή εκλογική αναμέτρηση προφανώς τίθενται ζητήματα τα οποία θα πρέπει να σταθμίσει η εκάστοτε κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκοπική αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών ενόψει των ευρωεκλογών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής παρατήρησε ότι στον «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» «εξακολουθούμε να έχουμε πολύ χαμηλή συσπείρωση, ενώ υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου ή αβεβαιότητας σε σχέση με την τελική απόφαση των ψηφοφόρων». «Ο στόχος ο δικός μας και η ελπίδα η δική μας και αισιοδοξία μας έγκειται στο ότι οι δύσκολοι, απαιτητικοί ψηφοφόροι, που για διάφορους λόγους έχουν ακόμη αμφιβολίες, αμφισβητήσεις, επιφυλάξεις, ή ακόμη και πικρίες, προκειμένου να επανέλθουν ή να επιλέξουν εμάς, αφού δεν πήγαν απέναντι και δεν πρόκειται να το κάνουν μας, διατηρεί αυτή την αισιοδοξία», εξήγησε.

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ ότι τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ήταν προεκλογικού χαρακτήρα παροχές σημείωσε: «Τα οικονομικά μέτρα όταν έρχονται πριν τις εκλογές αυτό δεν είναι θετικό για την εικόνα που δίνουν, αλλά τώρα δυστυχώς ωρίμασαν οι συνθήκες, δεν μπορούσαν να γίνουν πριν και βεβαίως είναι τα πρώτα από ένα πακέτο μέτρων που θα ξεδιπλώνονται, τα οποία αποσκοπούν στην αποκατάσταση αδικιών -κυρίως κοινωνικών και οικονομικών- ουσιαστικά είναι μέτρα στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και βεβαίως είναι μέτρα αποκατάστασης της δικαιοσύνης».

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό διακύβευμα των ευρωεκλογών ο κ. Δανέλλης επισήμανε: «Το κυρίαρχο -δυστυχώς μας διαφεύγει σήμερα όπως και σε κάθε ευρωεκλογές και δεν είναι και μόνο ελληνικό φαινόμενο- είναι το τι Ευρώπη θέλουμε. Το διακύβευμα είναι το αύριο της Ευρώπης. Και αυτό μας διαφεύγει και δε συζητάμε γι’ αυτό, στη κρισιμότερη μάλιστα εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον της Ευρώπης και του Ευρωκοινοβουλίου. Γιατί είναι κρισιμότερη; Γιατί για πρώτη φορά απειλείται η ίδια η υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης […] από τους ευρωσκεπτικιστές, τους ευρωαρνητές την ακροδεξιά και τον νεολαϊκισμό που βλέπετε ουσιαστικά να εφορμά για κατάληψη της Ευρώπης και διάλυσής της από τα μέσα. Αυτό δεν το έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει πλήρως ούτε τα ευρωπαϊστικά πολιτικά κόμματα ούτε βεβαίως οι Ευρωπαίοι πολίτες. Δεν ψηφίζουμε μονάχα για την πολιτική χροιά να το πω έτσι, για την ποιότητα την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρα για τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων στην αυριανή σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά ψηφίζουμε για να αποτρέψουμε την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν σκοπό οι νεολαϊκιστές και οι ακροδεξιοί».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Σχετικά Νέα