Σουηδία: «Βαθιά ασεβής πράξη» το κάψιμο του Κορανίου δήλωσε ο Ουλφ Κρίστερσον

Το κάψιμο του αντίτυπου του Κορανίου σε διαδήλωση στη Στοκχόλη επέκρινε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, λέγοντας πως ήταν μια «βαθιά ασεβής πράξη» και παράλληλα εξέφρασε τη «συμπάθειά» του προς τους μουσουλμάνους

«Η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της δημοκρατίας. Αλλά αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και σωστό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας στο Twitter χθες Σάββατο (21.1.2023) το βράδυ για το κάψιμο του Κορανίου από τον ακροδεξιό ηγέτη Παλουντάν.

«Το να καίει κανείς βιβλία που είναι ιερά για πολλούς είναι μια βαθιά ασεβής πράξη. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου προς όλους τους μουσουλμάνους που προσεβλήθησαν από τα όσα συνέβησαν στη Στοκχόλμη», πρόσθεσε ο Ουλφ Κρίστερσον.

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, ο ακροδεξιός Σουηδός Ράσμους Παλουντάν έκαψε αντίτυπο του Κορανιού, μια πράξη που είχε στόχο να καταγγείλει τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την Άγκυρα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα