Σοβαρές απώλειες στις ευρωαγορές λόγω κορονοϊού

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην εξάπλωση του κορονοϊού καθώς στην Ιταλία έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα εκτός Ασίας.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 2,77%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 χάνει 2,17% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 2,86%.

Ο ισπανικός δείκτης κινείται πτωτικά κατά 2,54% και ο δείκτης του Μιλάνο επίσης υποχωρεί κατά 4,18%.

Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κοροναϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 4, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai. Την ίδια ώρα τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 150 με αρκετές πόλεις να έχουν τεθεί σε καραντίνα. Σε αυτές τις πόλεις σχολεία, μουσεία και καταστήματα παραμένουν κλειστά ενώ έχουν ακυρωθεί εκδηλώσεις όπως το Καρναβάλι της Βενετίας αλλά και ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι νεκροί έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής έφτασαν τους 2.592, αυξημένος κατά 150 θανάτους από την προηγουμένη, με όλα τα θύματα πλην ενός να καταγράφονται στη Χουμπέι, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Ο αριθμός σηματοδοτεί επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη θνησιμότητα του COVID-19, καθώς χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 97 θάνατοι.

Σχετικά Νέα