

Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ και οπλισμένους χωρικούς καθώς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην κεντρική Σομαλία, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές χθες Δευτέρα.
«Στείλαμε μέλη των σομαλικών ένοπλων δυνάμεων να βοηθήσουν τους ντόπιους και οι μάχες επεκτάθηκαν σε πολλά χωριά το απόγευμα», εξήγησε ο Αμπντιάσις Κότζε, ανώτερος αξιωματικός του ομοσπονδιακού στρατού της Σομαλίας, ο οποίος έκανε δηλώσεις τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.
«Οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε ως και 30 ανθρώπους και στις δύο πλευρές, η Σεμπάμπ υπέστη βαριές απώλειες», πρόσθεσε ο αξιωματικός.
Από την πλευρά της, η Σεμπάμπ ισχυρίστηκε χθες το απόγευμα ότι οι πολεμιστές της σκότωσαν 53 φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς κι απέσπασαν στρατιωτικό υλικό.
«Μαχητές της Σεμπάμπ κατέλαβαν αρκετούς τομείς της περιοχής μας για λίγο αλλά αναδιπλώθηκαν και τώρα έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την περιοχή (…). Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επιτεθούν ξανά ανά πάσα στιγμή», είπε ο Γιούσουφ Αλί.
Η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων.
Η οργάνωση πιέζει τοπικές κοινότητες να της παραδώσουν τον ατομικό οπλισμό των μελών τους και νεαρά αγόρια για να γίνουν μαχητές της.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Θα εκτιμούσαμε την παρουσία Τραμπ στη συνάντηση στην Τουρκία
Τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία.
Μόντι: Οι επιχειρήσεις μας κατά του Πακιστάν έχουν απλώς “παγώσει” – Η συμπεριφορά τους θα κρίνει το μέλλον
Στο πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες της Ινδίας, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστήριξε.
Τραμπ: Εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και.
Η Δανία δοκιμάζει αυτόνομα θαλάσσια drones
Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να δοκιμάσουν τέσσερα αυτόνομα θαλάσσια drones, τα οποία θα.