

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η έναρξη της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δήλωσε η επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της σλοβενικής κυβέρνησης Μπογιάνα Μπέοβιτς.
“Ενώ τα δεδομένα σχετικά με τις νέες μολύνσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου είναι ενθαρρυντικά, είναι πρόωρο να πούμε αν η επιδημία “σβήνει””, ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, δε, ότι η χαλάρωση των περιορισμών εξαρτάται από παράγοντες όπως η επιδημιολογική κατάσταση και η φθίνουσα πορεία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Κληθείσα να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, η κ. Μπέοβιτς είπε πως δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε δραστηριότητες και τομείς που έχουν καμία ή ελάχιστη επαφή μεταξύ των ανθρώπων.
Η κυβέρνηση εξετάζει, παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τη μερική άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ των δήμων, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (σ.σ. από την έναρξη της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, έχει απαγορευθεί η μετακίνηση πολιτών σε περιοχή που δεν είναι καταγεγραμμένη ως μόνιμος τόπος διαμονής τους).
Εξετάζουμε, επίσης, το ενδεχόμενο να επιτραπούν ορισμένες υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες που επιτρέπουν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ των ατόμων που ασχολούνται. Θα μπορούσε να είναι τένις γκολφ, ποδηλασία”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιέλκο Κάσιν.
“Ωστόσο, οποιεσδήποτε μεγαλύτερες δημόσιες εκδηλώσεις, αθλητικές ή άλλες, δεν αναμένονται σύντομα”, πρόσθεσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..