

Στο ποσό των 15,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε -στο τέλος του 2018- η αξία του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Σλοβενία, αυξημένο κατά 535 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Βασικές “πηγές” άμεσων ξένων επενδύσεων της Σλοβενίας από το 1994 είναι η Αυστρία (3,6 δισ. ευρώ), το Λουξεμβούργο (2,1 δισ. ευρώ), η Ελβετία (1,6 δισ. ευρώ), η Γερμανία (1,4 δισ. ευρώ) και η Ιταλία (1,2 δισ. ευρώ).
Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο μεγαλύτερος όγκος άμεσων ξένων επενδύσεων κατευθύνεται από το 1994 και έπειτα στη μεταποιητική βιομηχανία, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την αυτοκινητοβιομηχανία.
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου σε.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας στη.
Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.