

Ο τουρισμός στη Σλοβενία εμφανίζει ανοδική πορεία το πρώτο εξάμηνο του 2019. Οι αφίξεις αυξήθηκαν περισσότερο από 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και «άγγιξαν» τα 2,6 εκατομμύρια, ενώ στα 6,3 εκατομμύρια ανέρχονται οι διανυκτερεύσεις, με αύξηση 10%, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
Οι εγχώριες αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4% και έφθασαν τις 733.000 και οι αφίξεις των ξένων αυξήθηκαν κατά 16% κι έφτασαν στα 1,8 εκατομμύρια.
Υπήρξε αύξηση 13,5% του αριθμού των επισκεπτών από τη Γερμανία, με τις αφίξεις από την Αυστρία και την Ιταλία να αυξάνονται κατά 6% και 3%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.
Η εικόνα για τις διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα είναι παρόμοια: οι ξένοι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 4,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στη Σλοβενία, αύξηση άνω του 6%, ενώ οι διανυκτερεύσεις από τους εγχώριους επισκέπτες κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα και έφθασαν τα δύο εκατομμύρια.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν για τους επισκέπτες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.