Σλοβακία: Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων σε διαδήλωση κατά των περιορισμών για την πανδημία

Αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών έριξαν δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που μπλόκαραν σήμερα την είσοδο στο Κοινοβούλιο της Σλοβακίας και πέταξαν αυγά στο κτίριο ενώ οι βουλευτές συζητούσαν νομοσχέδιο για τους περιορισμούς της πανδημίας, στο οποίο είναι αντίθετοι οι διαδηλωτές.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν συνθήματα όπως «Προδοσία» ενώ ένας κρατούσε ένα πλακάτ με το μήνυμα «Σταματήστε τον κορονοφασισμό» αναφορικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει για τους εμβολιασμένους ευκολότερη πρόσβαση σε δημόσιες εκδηλώσεις και χώρους σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί έναντι του COVID-19.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση, που έγινε σήμερα το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, κρατούσαν σλοβακικές σημαίες ή είχαν τυλιχθεί με αυτήν.

Μια αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μπόρις Κόλαρ σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης.

Η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πασχίζει να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19.

Έως χθες, μόλις το 34,9% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με στοιχεία από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κατά κεφαλήν εμβολιασμού στην ΕΕ.

Ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί δημόσια κατά του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, που έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει εμβόλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα