

«Η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς και μεταφέρει το κέντρο λήψης των αποφάσεων στα δημοτικά συμβούλια υπερβαίνοντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ίσχυε από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα ωθεί σε συναινέσεις καθώς και στη διαμόρφωση ευρύτερων πλειοψηφιών» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στο CNN Greece.
«Η κουλτούρα των συνεργασιών θα δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία των δήμων καθώς και στην επίλυση των τοπικών ζητημάτων. Δεν είναι τυχαίο πως η σύνθεση των συνδυασμών στην πλειοψηφία των δήμων χαρακτηρίζεται από μια πολυσυλλεκτικότητα. Άλλωστε το χρώμα που κυριάρχησε στο πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης είναι το λευκό. Αναμφισβήτητα η απλή αναλογική δημιουργεί όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης στη λειτουργία των δήμων όταν είναι γνωστό ότι κατά το παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις η Αυτοδιοίκηση είχε ταλαιπωρηθεί από κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια.»
Σχετικά Νέα
Σωκράτης Φάμελλος: Υψώνουμε τις φωνές μας για να σταματήσει η γενοκτονία στην Γάζα
«Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε ανθρώπου πάνω στη Γη να κάνει ό,τι μπορεί.
Γάζα: Βέλη κατά της κυβέρνησης για αδράνεια από την αντιπολίτευση – Π. Μαρινάκης στο ΠΑΣΟΚ: «Χρησιμοποιεί τις χειρότερες των πρακτικών των κομμάτων του άκρατου λαϊκισμού»
Για σιωπή και αδράνεια αναφορικά με την κατάσταση στη Γάζα, κατηγορεί την κυβέρνηση η.
Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Προανακριτική, Γάζα και συνέδριο στο «μενού» της συνεδρίασης
Η συμμετοχή του κόμματος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.
Π. Μαρινάκης: «Να διαχωρίσουμε την πολιτική με την ποινική ευθύνη – Το κατηγορητήριο του ΠΑΣΟΚ δεν πατά στη λογική»
«Τα Τέμπη αποτελούν ανοιχτή πληγή για τη χώρα και χρειάζεται να αποδοθεί δικαιοσύνη, χωρίς.