Σίκινος: Αγωνία για τις δύο τουρίστριες που αγνοούνται: “Έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά” – Εστειλε μήνυμα και φωτογραφία της

Aγωνία για τις δύο Γαλλίδες τουρίστριες, ηλικίας 64 και 73 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την Παρασκευή (14/06), στην Σίκινο.

Το φόβο ότι οι δύο αγνοούμενες τουρίστριες έχουν εγκλωβιστεί σε σημείο το οποίο δεν είναι εύκολο να είναι ορατό εξαρχής στις έρευνες, εξέφρασε ο δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Στούντιο με θέα”.

Ο κ. Μαράκης επανέλαβε ότι η μία από τις δύο έστειλε από το κινητό της στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, φωτογραφία την Παρασκευή το πρωί, στην οποία φαινόταν να έχει πέσει στο έδαφος, ωστόσο τόνισε ότι μόνο από την αποστολή του μηνύματος αυτού οι αρχές δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού.

“Την ημέρα που βγήκαν για πεζοπορία επικρατούσε ακραία ζέστη και σήμερα που ασχολούμαστε με τον εντοπισμό τους, φυσούν δυνατοί άνεμοι”, υπογράμμισε ο κ. Μαράκης και συνέχισε λέγοντας: “Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι. Δεν γνωρίζουμε καν αν οι δύο πεζοπόροι βγήκαν για περίπατο μαζί ή χώρια. Πάντως χτενίζουμε αδιάκοπα την περιοχή και στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από τη Σύρο, αλλά και εθελοντές”.

Το τελευταίο μήνυμα

Να σημειωθεί όπως έγινε γνωστό πως μια από τις δύο τουρίστριες, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στις 08:24 το πρωί της Παρασκευής, έστειλε μήνυμα στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, γράφοντας ότι, “έχω παραπατήσει, έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά”. Το μήνυμα συνόδευε και μια φωτογραφία της ίδιας, στην οποία φαινόταν ανάσκελα στο έδαφος.

Ο Ηλίας Γαβανάς, ο άνθρωπος που επικοινώνησε τελευταία φορά με την τουρίστρια, μιλώντας στον ANT1 είπε ότι, “προσπάθησε να επικοινωνήσει το πρωί μέσω What’s Up 5:50, εγώ το είδα 7:20 την πήρα πίσω τηλέφωνο, της έστειλα μήνυμα, γιατί προφανώς οποιοσδήποτε παίρνει εκείνη την ώρα κάποια ανάγκη έχει, δεν μου απάντησε ποτέ και κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί της με τηλέφωνο μέσω What’s Up 8:20, δυστυχώς δεν μιλούσε αγγλικά, μόνο γαλλικά προσπαθούσε να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και μου έστειλε μια φωτογραφία της ότι έχει πέσει. Της έστειλα μήνυμα να μου στείλει τη θέση της στο google maps, δεν μου απάντησε ποτέ και μετά δυστυχώς καταλάβαμε ότι το τηλέφωνο της έκλεισε, γιατί τα μηνύματα δεν πήγαν”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα