Τσελίκ: Τα προβλήματα με την Ελλάδα συνεχίζονται αλλά υπάρχει συνεργασία

Για προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας έκανε λόγο ο Ομέρ Τσελίκ σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει συνεργασία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ έκανε μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι εξελίξεις στο Αιγαίο, οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι πάντα στην ατζέντα μας, όπως γνωρίζετε. Βεβαίως, τα προβλήματα συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει συνεργασία σε ένα νέο θέμα της ημερήσιας διάταξης και η διαδικασία διαλόγου μεταξύ μας συνεχίζεται στο σημείο αυτό» τόνισε και πρόσθεσε:

«Στο πλαίσιο της τουρκο-ελληνικής συνεργασίας, έχει επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος με την κατάθεση από κοινού υποψηφιότητα στον ΟΑΣΕ. Ο πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου προτάθηκε ως υποψήφιος για γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και η Ελληνίδα διπλωμάτης Μάνια Τελαλιάν προτάθηκε ως υποψήφια για διευθύντρια του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του διαλόγου που αναπτύχθηκε πρόσφατα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα