Σερβία – Βούτσιτς: «Θρηνούμε για τον θάνατο του Μίκη»

Tα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξήρε το σθένος που επέδειξε ο Μίκης Θεοδωράκης το 1999 καταδικάζοντας τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.

«Θα τον θυμόμαστε για τη αιώνια μουσική του με την οποία άφησε το στίγμα του σε όλο τον κόσμο, αλλά και για το θάρρος του να στηρίξει τη Σερβία στις πιο δύσκολες στιγμές και σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που τέθηκε η χώρα μας κατά τους βομβαρδισμούς του 1999» επισημαίνει.

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί ένα από τα πρώτα θέματα της επικαιρότητας στη Σερβία. Σε όλα τα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στη συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτισμό με τη μουσική του αλλά και στις πολιτικές και κοινωνικές του ευαισθησίες.

Ιδιαίτερα τα σερβικά ΜΜΕ ασχολούνται με την καταδίκη των νατοϊκών βομβαρδισμών και αναμεταδίδεται από τα τηλεοπτικά κανάλια η ομιλία του από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το 1999.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα