

Τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό των εταιρειών Pfizer-Biontech έφτασαν σήμερα το πρωί στη Σερβία και άρχισαν οι προετοιμασίες για τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Πρόκειται για μικρή ποσότητα 4.800 δόσεων που έφτασε με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου και θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό τροφίμων γηροκομείων. Η Σερβία είναι από τις πρώτες χώρες που υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια του συγκεκριμένου εμβολίου και προπλήρωσε 1,8 εκατομμύρια δόσεις. Η συμφωνία προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα παραδοθούν στη Σερβία 340.000 δόσεις του εμβολίου και οι υπόλοιπες μέχρι το τέλος του 2021. Η Σερβία υπέγραψε επίσης συμφωνία για την προμήθεια άλλων τριών εμβολίων που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.
Στη Σερβία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, καθημερινά εντοπίζονται περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει τα μέτρα επιτρέποντας τη λειτουργία όλων των καταστημάτων τις καθημερινές έως τις 8:00 η ώρα το βράδυ. Μέχρι σήμερα τα καταστήματα λειτουργούσαν έως τις 5:00 η ώρα το απόγευμα.
Από την εκδήλωση της πανδημίας στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 303.747 κρούσματα κορονοϊού ενώ απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου 2.733 άνθρωποι. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 9.627 ασθενείς εκ των οποίων οι 330 είναι διασωληνωμένοι.
Σχετικά Νέα
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, που.
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, στοχοποιώντας.
Πριγκίπισσα Κέιτ: Η φύση υπήρξε το καταφύγιό μου κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο
Η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δήλωσε πως η φύση υπήρξε το καταφύγιό της.
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για την πώληση στρατιωτικών ελικοπτέρων, αξίας 1,4 δισεκ. δολαρίων στα ΗΑΕ
Η Ουάσινγκτον έδωσε πράσινο φως σε συμβάσεις για την πώληση έξι στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου.