Σεπόλια: Τα ψεύδη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό πολιτών αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής

Τους αυτόπτες μάρτυρες που έκαναν λόγο για ξυλοδαρμό και βασανισμό των δύο πολιτών από ομάδα αστυνομικών στα Σεπόλια, επιβεβαιώνει ιατροδικαστική γνωμάτευση που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με αυτή,  οι σωματικές βλάβες τους προκλήθηκαν από θλώντα αμβλέα όργανα, το τραύμα στο κεφάλι του Β.Γ. ήταν τριάμισι εκατοστά, ενώ και τα δύο θύματα έφεραν διάσπαρτες εκδορές στο σώμα τους.

Σημειώνεται ότι μάρτυρες κατήγγειλαν πως οι αστυνομικοί χτυπούσαν στο κεφάλι τους νεαρούς με χειροπέδες, την ώρα που αυτοί βρίσκονταν στο έδαφος.

Πρόκειται για νέα διάψευση των ισχυρισμών των αστυνομικών, οι οποίοι στις ένορκες εξετάσεις τους περιγράφουν ότι ο Β.Γ. αντιστεκόταν όταν επιχειρούσαν να του περάσουν χειροπέδες και ως εκ τούτου έχασαν όλοι την ισορροπία τους, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, ο παθών να χτυπήσει το κεφάλι του σε εξάρτημα υπηρεσιακής μηχανής.

Βέβαια οι ίδιοι ισχυρισμοί είχαν καταρριφθεί και νωρίτερα, όταν δημοσιεύτηκαν βίντεο από τη σκηνή, στα οποία ξεκάθαρα φαίνονται οι δύο νεαροί να μην βρίσκονται ποτέ κοντά σε μηχανή, αλλα να δεχονται στο εδαφος τα χτυπήματα των αστυνομικών.

 


Στο μεταξύ, ο συνήγορος των δύο ατόμων που δέχθηκαν την επίθεση, Θανάσης Καμπαγιάννης, δήλωσε στην Εφ.Συν ότι θα ζητήσει να χαρακτηριστούν οι πράξεις αυτές ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο

«Θα απευθυνθούμε προς την Εισαγγελία στην οποία διαβιβάζεται πλέον η δικογραφία, ζητώντας τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό των αδικημάτων που τελέστηκαν: τα επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι πεσμένου στο έδαφος πολίτη με σίδερο αποτελούν απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ως τέτοια πρέπει να διερευνηθούν. Με δεδομένο ότι δεν διετάχθη καν η τυπική -και πλέον απολύτως ανυπόληπτη– ΕΔΕ σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα