Σε ποια νοσοκομεία κατανέμονται τα μονοκλωνικά αντισώματα

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κατανομή της πρώτης δόσης των Μονοκλωνικών Αντισωμάτων που έχουμε ως χώρα προμηθευτεί στα νοσοκομεία που έχουν επιλεγεί. Μιλάμε δηλαδή για τα πρώτα 1.000 σκευάσματα επί συνόλου 2.000 που βρίσκονται ήδη στην έδρα του ΙΦΕΤ στη Παλλήνη. Η διανομή θα γίνει αποκλειστικά από τον ΙΦΕΤ.

Τα νοσοκομεία αυτά είναι στην Αθήνα το Σισμανόγλειο και το Σωτηρία, ενώ πανελλαδικά θα λάβουν μονοκλωνικά αντισώματα το ΑΧΕΠΑ και το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, τα πέντε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και το Ρίο και το Νοσοκομείο της Λαμίας.

Η αριθμητική διάθεση των σκευασμάτων θα πάει αναλογικά του μεγέθους των νοσοκομείων. Στο πλαίσιο αυτό, ασφαλείς πληροφορίες ανέφεραν στο Iatronet, ότι 300 δόσεις θα λάβουν τα δύο νοσοκομεία των Αθηνών και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στα άλλα 8 νοσοκομεία.

Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν διαμορφωθεί από την Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, τόσο για τους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στην κοινότητα όσο και για νοσηλευόμενους ασθενείς. Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο Καλοκαίρι, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε περίπου 55.000 δόσεις της εν δυνάμει θεραπείας κατά της Covid-19. Το συμβόλαιο αφορά 37 ευρωπαϊκές χώρες (περιλαμβάνεται η Αγγλία αλλά και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ).

Το κοκτέιλ αντισωμάτων κυκλοφορεί ήδη σε Αμερική και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ήπιας έως μέτριας Covid 19. Σύμφωνα και με ξένα δημοσιεύματα, στελέχη των εταιρειών που τα έχουν δημιουργήσει αναφέρουν μία και μόνο δόση του κοκτέιλ της με τα μονοκλωνικά αντισώματα προλαμβάνει το 81,6% των λοιμώξεων για διάστημα 2 έως 8 μηνών.

Όσον αφορά το κόστος, ανέρχεται στα 2.000 δολάρια η δόση.

Πηγή: Iatronet.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα