Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin μετά το ανοδικό ράλι

Σε χαμηλό 10 ημερών υποχώρησε την Πέμπτη το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, βάζοντας έτσι τέλος στο ράλι των τελευταίων ημερών, παρασέρνοντας και τα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 13% σήμερα, σε σύγκριση με το υψηλό τριών ετών που σημείωσε την Τετάρτη αγγίζοντας τα 19.521 δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι κατά το τρέχον έτος το Bitcoin έχει σημειώσει ράλι, αυξάνοντας την αξία του κατά 140%.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το Βitcoin κινήθηκε πάνω από τα 19.000 δολάρια για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια, απέχοντας μάλιστα ελάχιστα από το να αγγίξει το ιστορικό υψηλό των 20.000 δολαρίων.

Το δεύτερο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, υποχώρησε κατά 13%, ενώ το XRP πάνω από 20%. Και τα δύο νομίσματα, που έχουν την τάση να κινούνται σε συνάρτηση με το Bitcoin, σημείωσαν υψηλά πολλών ετών αυτή την εβδομάδα.

Η 12χρονη ιστορία του Bitcoin, συμπληρώνει το Reuters, διανθίζεται από δυσθεώρητες ανόδους και εξίσου απότομες πτώσεις. Η αστάθειά του έχει εμποδίσει την χρήση του για πληρωμές και καθιστά επιφυλακτικούς πολλούς μεγαλύτερους επενδυτές.

 

Σχετικά Νέα