

Η μεγάλη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι θα παράγει έως 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου Covid-19 της αμερικανικής Moderna. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο στο εργοστάσιο της Sanofi στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.
Είναι η τρίτη συμφωνία της Sanofi, καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες με την Pfizer/BioNTech για την παραγωγή 125 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους προοριζόμενες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με την αμερικανική Johnson & Johnson για την παραγωγή 12 εκατ. δόσεων τον μήνα σε γαλλικό εργοστάσιο.
Δυναμικότητα και τεχνογνωσία
Η Sanofi είναι η μοναδική εταιρεία που έχει διαθέσει την παραγωγική δυναμικότητα της και τεχνογνωσία της για την υποστήριξη της παραγωγής τριών εμβολίων Covid-19 άλλων εταιρειών. «Από την αρχή της πανδημίας δραστηριοποιούμαστε σε πολλαπλά μέτωπα και έχουμε δείξει αλληλεγγύη σε άλλες φαρμακευτικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Πολ Χάντσον.
Παράλληλα, η Sanofi -που έμεινε πίσω στην «κούρσα» των εμβολίων κατά του κορωνοϊού- έκανε γνωστό ότι συνεχίζει την ανάπτυξη δύο δικών της εμβολίων Covid-19, ένα σε συνεργασία με τη GlaxoSmithKline (GSK) και ένα με την αμερικανική Translate Bio.
Το υποψήφιο εμβόλιο Sanofi-GSK βρίσκεται στη φάση 2 των κλινικών δοκιμών του σε 720 εθελοντές και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Αν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό και πάρει τις εγκρίσεις των ρυθμιστικών-εποπτικών αρχών, τότε αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται έως το τέλος του έτους φέτος.
Το δεύτερο υποψήφιο εμβόλιο Sanofi-Translate Biο είναι τεχνολογίας mRNA (όπως των Pfizer/BioNTech και Moderna) και οι κλινικές δοκιμές του φάσης 1/2 ξεκίνησαν φέτος τον Μάρτιο.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Covid-19: Τι αποκαλύπτει νέα γενετική μελέτη για την προέλευση του κορονοϊού
Μια νέα γενετική μελέτη ρίχνει περισσότερο φως στην προέλευση της πανδημίας Covid-19, επιβεβαιώνοντας και.
Νέο ψηφιακό εργαλείο για τις Σπάνιες Παθήσεις
Η Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Χάρτη Σπανίων.
Αύξηση κρουσμάτων σε ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια
Ιλαρά, μηνιγγίτιδα, κίτρινος πυρετός… Ασθένειες ή μολύνσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν χάρη στον.
Κατάθλιψη: Αυξάνει τα ποσοστά ατυχημάτων σε οδηγούς άνω των 65 ετών
Υπολογίζεται ότι το 25% όλων των οδηγών θα είναι άνω των 65 ετών έως.