

Άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους ξανά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα οφέλη που έχουν τα παιδιά από την επιστροφή τους στα σχολεία.
“Είναι σημαντικό ότι επανασυνδέονται τα παιδιά με το σχολείο. Έμειναν πολύ καιρό στο σπίτι. Θα είναι σημαντικό και ψυχολογικά” είπε χαρακτηριστικά η κα. Ζαχαράκη, αλλά σημείωσε ότι αυτή η επιστροφή έχει δυσκολίες, καθώς διαθέτει τα χαρακτηριστικά των κανόνων. “Στα παιδιά δίνουμε την παραίνεση της κοινωνικότητας. Τώρα όμως θα πρέπει να προσέξουν τους κανόνες” είπε.
“Στα νηπιαγωγεία οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φροντίζουν να μην αναμειγνύονται οι ομάδες” πρόσθεσε και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους δασκάλους και τις δασκάλες. “Θα είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα αλλά θα φανεί ότι θα είμαστε ουσιαστικοί στην επάνοδο των μαθητών” δήλωσε η κα. Ζαχαράκη.
Τέλος, για την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα έκανε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα.
Σχετικά Νέα
ΚΚΕ: Τα μόνα χειροπιαστά αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μελόνι είναι αυτά που αφορούν τις μπίζνες των ομίλων των δύο χωρών
Σε σχολιασμό των δηλώσεων των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ιταλίας, Τζόρτζια.
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.