Σ. Νικολάου για δημοσιεύματα: Καμία ευνοϊκή μεταχείριση του προφυλακισμένου Μ. Φουρθιώτη

Απάντηση στα «ανυπόστατα και παρελκυστικά» δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περί δήθεν ευνοϊκής μεταχείρισης του προφυλακισμένου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, Μένιου Φουρθιώτη δίνει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής η οποία και σημειώνει ότι η χορήγηση μέσων για θέαση συνδρομητικών καναλιών, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής κάνει λόγο για «κακόβουλα και άκρως αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα» σε σχετική ανακοίνωσή της και αναφέρει αναλυτικά ότι στο άρθρο 19, παράγραφος 3, που αφορά στην ψυχαγωγία όλων ανεξαιρέτως των κρατουμένων, προβλέπει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί συνδρομητικό κανάλι για την προβολή αθλητικών γεγονότων και ταινιών ψυχαγωγικού και μορφωτικού περιεχομένου. Η σχετική δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από τους κρατούμενους.

«Έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο κρατούμενος, κ. Φουρθιώτης, το Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης ενέκρινε στις 25/5, την τοποθέτηση συνδρομητικού καναλιού στο κελί του. Ανάλογα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης, εφόσον ικανοποιούνται όλα τα κριτήρια που θέτει ο εσωτερικός κανονισμός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού διαθέτουν εξοπλισμό κι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν δορυφορικά κανάλια περί τους 400 κρατούμενους», προσθέτει.

Αναφορικά με την ειδική διατροφή που λαμβάνει ο κρατούμενος κ. Φουρθιώτης τονίζονται τα εξής:

«Το άρθρο 14, παράγραφος 4 του εσωτερικού κανονισμού αναφέρει ότι για ασθενείς κρατούμενους δύναται να χορηγηθεί ειδικό διαιτολόγιο το οποίο καταρτίζεται από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης, μαζί με το ειδικό συνταγολόγιο.

Οι ασθενείς κρατούμενοι, έπειτα από εισήγηση του ιατρού μπορούν να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα προϊόντα που δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει το Κατάστημα Κράτησης.

Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει επίσης τη δυνατότητα παράδοσης στους κρατούμενους, ειδών και τροφίμων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες του επισκεπτηρίου και μόνον εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το ειδικό διαιτολόγιο».

Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προνομιακή μεταχείριση κρατουμένων «είναι ανυπόστατα και παρελκυστικά», συμπληρώνει και καταλήγει σημειώνοντας ότι «η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι διευθύνσεις των φυλακών μεριμνούν για την ισότιμη μεταχείριση των κρατουμένων και με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία τους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα