

«Στην δέσμευση για έναν ισχυρό και αξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την υποστήριξη των πολιτών και για την προοδευτική διέξοδο της χώρας», αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αποτελεί ταυτόχρονα μία δυναμική, ριζοσπαστική και προοδευτική αντιπολίτευση απέναντι σε μία άδικη, αντιλαϊκή και καταστροφική κυβέρνηση, αλλά και μία ξεκάθαρη προοδευτική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Ένα κόμμα της κυβερνώσας ευρωπαϊκής αριστεράς».
Στόχος, είπε ο κ. Φάμελλος, είναι η επανεκκίνηση και η αναγέννηση του κόμματος και γι’ αυτό όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «απαιτείται και μία δημοκρατική συνεδριακή διαδικασία, που θα γίνει υπόθεση της κοινωνίας. Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα τη δημοκρατική διαδικασία του συνεδρίου μας. Ενός συνεδρίου θέσεων και καταστατικών αλλαγών».
Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις την Προανακριτική, καταλογίζοντάς του ότι φιμώνει και απαξιώνει τη Βουλή παραβιάζοντας το Σύνταγμα αλλά και την ποινική διαδικασία, ενώ τον χαρακτήρισε «πρωθυπουργό του εγκλήματος των Τεμπών και της επιχείρησης συγκάλυψης, πρωθυπουργό της αισχροκέρδειας και της υπερφορολόγησης, των καρτέλ και του πληθωρισμού».
Παράλληλα, μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε πριν από λίγο ο κ. Φάμελλος και στις γεωπολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ και έκανε λόγο για «υποχρέωση της χώρας μας να έχει τη δική της πολύπαραμετρική εξωτερική πολιτική σε συνέχεια των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015 – 2019 και μακριά από επικίνδυνες επιλογές, δεδομένου και υποτελή συμμάχου που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».
Τέλος, στην Κεντρική Επιτροπή, στο επίκεντρό της βρίσκεται ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο του κόμματος στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές Ιουνίου, ενώ τονίζεται η σημασία της συνεδριακές Ευρωπαϊκές διαδικασίες για επανεκκίνηση του κόμματος, με τον κ. Φάμελλο να δηλώνει πριν από λίγο ότι «δεν αρκεί μόνο η ανάκτηση της σοβαρότητας και της τεκμηρίωσης για το κόμμα, αλλά απαιτείται μια επιτυχημένη, ισχυρή συνεδριακή δημοκρατική διαδικασία, καθώς η ελληνική κοινωνία απαιτεί έναν ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο δυνατό».
πηγή: ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Τέλος στο άσυλο της βίας και της ανομίας στα Πανεπιστήμια θέλει να βάλει η κυβέρνηση
Στο θέμα της βίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εστιάζει η κυβέρνηση, με τον υπουργό.
Κ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σήμερα ως μια ιστορία επιτυχίας
Η Ελλάδα σήμερα προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως ιστορία επιτυχίας και εμείς αυτό το.
Ευ. Βενιζέλος: Να δημιουργηθούν σοβαρά αντισώματα απέναντι στο λαϊκιστικό ψευτοπατριωτισμό
Τις δικές τους προσεγγίσεις για τη στρατηγική της Ελλάδας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την.
Τη διεθνή έκθεση DEFEA 2025 εγκαινιάζει αύριο ο Νίκος Δένδιας
Τη διεθνή έκθεση Άμυνας, Ασφάλειας και Τεχνολογίας DEFEA 2025 (Defence Exhibition Athens), στο εκθεσιακό.