Ρωσία: «Τοπική αντεπίθεση» χαρακτηρίζει την επίθεση στο Ορέχιβ

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια «τοπική αντεπίθεση» κοντά στην πόλη Ορέχιβ, στη νότια Ουκρανία, όπου το μέτωπο παραμένει σε γενικές γραμμές στάσιμο εδώ και πολλούς μήνες, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των ρωσικών κατοχικών αρχών.

«Οι στρατιώτες μας εξαπέλυσαν μια τοπική επίθεση κοντά στην πόλη Ορέχιβ, η οποία κατέχεται ακόμη προσωρινά από τους Ουκρανούς μαχητές», είπε ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, στέλεχος των κατοχικών αρχών στην περιοχή της Ζαπορίζια. Όπως υποστήριξε, λόγω της επίθεσης οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε άλλες θέσεις.

«Οι δυνάμεις μας κρατούν τις θέσεις που κατέλαβαν. Το έδαφος της περιοχής της Ζαπορίζια που απελευθερώνεται από τους Ουκρανούς μαχητές αυξάνεται σταδιακά», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την πόλη της Χερσώνας, στις αρχές Νοεμβρίου, το μέτωπο στη νότια Ουκρανία παραμένει σχεδόν στάσιμο. Η επαρχία Ζαπορίζια ελέγχεται εν μέρει από τη Μόσχα – όχι όμως και η ομώνυμη πόλη.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έκανε καμία αναφορά στο Ορέχιβ, στην καθημερινή ενημέρωσή του σήμερα το πρωί.

Οι μάχες το τελευταίο διάστημα επικεντρώνονται στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, όπου οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ένα μέρος της πόλης Σολεντάρ και τα τοπικά αλατωρυχεία. Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται και στη γειτονική πόλη Μπαχμούτ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα